Bij massage benader ik mijn klant holistisch. Het gaat om de mens in zijn totaliteit: fysiek, energetisch en spiritueel. Deze subtiele wisselwerking brengt een diep gevoel van lichamelijk, mentaal en emotioneel welzijn teweeg.
In mijn massages gebruik ik diverse technieken, al naar gelang de wensen van de klant en de invalshoeken die ik bij het inleidend gesprek kan opvangen. Dit “maatwerk” gaat over lichamelijke of mentale ontspanning, specifieke pijnpunten, of algemene relaxatie.

Massages: Manuele lymfendrainage
Het lymfestelsel is een afvoersysteem van vocht uit het lichaam, waarbij ook afvalstoffen mee verwijderd worden. Door specifieke handelingen worden de lymfen gestimuleerd, waardoor hun werking geactiveerd wordt en vlotter functioneert.

Lymfedrainage is een heel zachte massage, waardoor je in een diepe ontspanning komt en je nadien als het ware gezuiverd voelt van overtollige ballast of spanning.

Lymfedrainage wordt toegepast op verschillende niveaus:

  • als "opener" steeds de hals en het gelaat;
  • de armen en de handen;
  • de benen en de voeten.

Elk gedeelte kan op zichzelf uitgevoerd worden, als een eigen programma. We kunnen ook combineren door een volledige lymfedrainge toe te passen (1 uur 30 min.).

Lymfedrainage als medisch programma voor vochtafdrijving, wordt “in reeks” toegepast, ten belope van 2 behandelingen per week, gedurende 5 opeenvolgende weken.

Lymfedrainage is ook zeer aangewezen bij lipolyse, een medische behandeling voor verwijderen van lokale vetophopingen en cellulitis, d.m.v. mesotherapie. De afvalstoffen die hierdoor worden vrijgemaakt, moeten afgevoerd worden het lymfesysteem en drainage is hier uiteraard de beste hulpmethode.
Deze toepassing wordt door avalon care gedaan in samenwerking met de behandelende medicus (zie ISARA op de pagina LINKS).